Masterclass Digitale Connectiviteit

13 Jan van 10:00 - 17:00 | Digital Society Hub, Zernikepark 10, 9747 AN Groningen

Masterclass Digitale Connectiviteit

Masterclass Digitale Connectiviteit

 

Binnen de maak- en procesindustrie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van geautomatiseerde data-uitwisseling tussen de systemen in de productielijn. Ook de prestaties, stand van onderhoud en slijtage van componenten wordt steeds vaker realtime gemonitord, met de inzet van sensoren op allerlei onderdelen in de productielijn.

De hiervoor benodigde datastromen groeien explosief en vragen steeds vaker om hoogwaardige verbindingen in de productieomgeving, als het betrouwbaar en snel genoeg kan: draadloze verbindingen. Operators kunnen met de modernste VR en AR toepassingen ‘naar binnen kijken’ en snel ingrijpen om verstoringen te voorkomen.

 

In de Masterclass Connectiviteit zetten we op een rij welke technologieën daarvoor inmiddels beschikbaar zijn (zoals 5G, Wifi en Bluetooth) en welke karakteristieken elk van deze communicatietechnologieën kenmerkt. De inzet van de juiste oplossing maakt de inrichting van de productielijn efficiënter en flexibeler, en maakt het mogelijk proactief te handelen om verstoringen en uitval te vermijden.

Planning:

De Masterclass wordt gegeven op 13 januari 2023, bij Digital Society Hub, Zernikepark 10, 9747 AN Groningen.

  • 10.00 – Welkom
  • 10.10 – Introductie Hanze
  • 10.30 – 5Groningen
  • 11.00 – 5G (TNO)
  • 12.00 – Pauze
  • 13.00 – 5G in de praktijk (KPN)
  • 14.00 – De praktijk; wat kun je doen met een optimale connectiviteit mmv IJssel
  • 15.30 – Voor de liefhebbers: verdieping op concrete vragen door de verschillende kennisdragers
  • 17.00- einde

 

Toelichting:

De Masterclass wordt gegeven door o.a.: Peter Rake (5Groningen), Mark Peters (IJssel), Rix Groenboom (Hanze), Paul Cobben (KPN), Floris Drijver (TNO). Zij zijn na het praktijk gedeelte beschikbaar om individuele cases en vragen te bespreken. Maximum aantal deelnemers: 15 bedrijven met max. 2 personen per bedrijf.
Deze Masterclass wordt u gratis aangeboden door (de partners van) de Smart Industry Hub

Doelgroep

Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie.

Investering

Deelname aan de Masterclass Digitale Connectiviteit is kosteloos voor Noordelijke bedrijven uit de proces- en maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners van SIH-Noord en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.

Opgave is voor maximaal 2 deelnemers per bedrijf

Masterclass Digitale Connectiviteit

Meer evenementen

Volledige agenda