Masterclass Smart People / Smart Industry

09 Mar - 20 Apr van 13:00 - 17:00 | Eerste van de serie is bij IJssel in Heerenveen

Meld je aan

Waarom Smart People – Smart Industry?

Vakmanschap en beschikbare arbeidskrachten wordt schaarser . De nieuwe technologie in deze 4e industriële revolutie biedt kansen. De uitdaging waar bedrijven voor staan is door slim gebruik te maken van nieuwe technologie, vakmanschap te binden en te verrijken en daarmee de productiviteit te verhogen.  Juist dat komt aan bod in deze Masterclass serie.

In een slimme fabriek moet ook slim worden gewerkt.

Nieuwe mensgericht technologie verhoogt de productiviteit en verbetert de werkomstandigheden. Het verbeterpotentieel is ongekend. Mensen maken in de Smart Factory het verschil, maar hun rol verandert wel. Er zijn andere spelregels nodig om een lerende organisatie te kunnen worden. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de mensen die je nodig hebt, bij jullie willen (blijven) werken?

Door de inzichten uit de Masterclass kun je die vertalen in een toekomstvisie voor het bedrijf qua personeel: Welke stappen ga je zetten om je medewerkers de competenties te laten ontwikkelen voor de functies van de toekomst?  Welke stappen ga je zetten om met je medewerkers de nieuw technologie te omarmen?

Het niveau van de bijeenkomsten wordt zoveel mogelijk afgestemd op de behoeften en de ambities van de deelnemers.

Wie haalt het meeste uit deze Masterclass?

Ben je van de afdeling HRM of leidinggevende op de afdeling Operations binnen een bedrijf in de maak- of procesindustrie in het Noorden? Dan is dit zeker wat voor jou!

Deze 4-delige Masterclass is geknipt voor bedrijven in de industrie die kennis willen opdoen, ervaringen willen delen en aan de slag willen op het gebied van medewerkers in combinatie met “industrie 4.0”. Wat zijn bijvoorbeeld de competenties van de toekomst? Als jij wil weten wat de belangrijkste uitdagingen op het gebied van medewerkers en nieuwe technologie zijn in deze 4e industriële revolutie, dan is deze Masterclass een goede keuze. De eerste 3 masterclasses kunnen ook afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. De 4e Masterclass is alleen toegankelijk als je bij alle 3 de voorgaande Masterclasses bent geweest.

Een Masterclass serie met een doel

Na deze Masterclass serie heb je inzichtelijk hoe je ervoor staat op gebied van Smart Industry. Je krijgt handreikingen hoe je hierin verdere stappen kunt nemen. Er kan al heel veel op gebied van Smart Industry, in deze Masterclass ga je uitvinden welke nieuwe technieken voor jou interessant zijn en welke mogelijke impact ze hebben op de organisatie. En het belangrijkste; hoe krijg je je medewerkers mee? Hoe krijg je ze in de stand dat ze open staan voor nieuwe ontwikkelingen?

Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid en de begeleiding om zelf aan een toekomstvisie voor jouw bedrijf op het gebied van HRM te werken.

Programma

De Masterclasses worden op donderdag gehouden van 13:00 uur tot 17:00 uur. Let op: informatie dat naar voren is gekomen tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 9 februari wordt meegenomen  als input van de vervolgsessies.

9 maart – Smart Working en de techniek

Wat zijn de nieuwe fysieke technologieën van industrie 4.0 en welke technologieën gaan het werk van uw medewerkers veranderen? Door Mark Peters van IJssel. Locatie: IJssel Heerenveen

30 maart – Smart Working en de organisatie

Wat zijn de nieuwe technologieën die meer betrekking hebben op organisatie, informatiestromen en administratie gekoppeld aan de productie? Slimme tools van industrie 4.0 en welke technologieën gaan het werk van uw medewerkers veranderen. Door Marco van Pijkeren van Nimble. Locatie nader te bepalen.

13 april – Smart Working en de competenties van de toekomst

Wat zijn de competenties die straks nodig zijn in je bedrijf? Welke competenties worden belangrijker door de verdere digitalisering? Welke technieken worden belangrijker en hoe ver is mijn bedrijf daarin qua opleiding en scholing? Deze vragen komen allemaal aan bod bij deze Masterclass dag, geleid door Marike Peterzon van de Hanze Hogeschool. Locatie nader te bepalen.

20 april – Smart Working en de toekomstvisie

De laatste van de 4 Masterclasses. Deze is alleen toegankelijk voor de bedrijven die de voorgaande 3 Masterclasses hebben bijgewoond.  Het gaat hier om competenties x techniek – wat zijn de banen van de toekomst? Door Mark PetersMarco van Pijkeren en Marike Peterzon.

Goed om te weten

De sessie zijn 4 uur per keer. De eerste 3 zijn als afzonderlijke sessies te volgen, als je niet de hele serie wilt volgen, dan graag duidelijk aangeven bij de aanmelding. De sessies hebben wel een opvolgend thema, wat in de 4e, de eindsessie naar voren komt met een Toekomstvisie voor je bedrijf. Deze laatste sessie is bedoeld voor de deelnemers die de hele cyclus volgen.

Voor een goede voorbereiding is bij voorkeur vooraf het SIH Assessment afgenomen. Anders wordt er van tevoren een intakegesprek gevoerd om de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers

Er zal voldoende ruimte zijn voor interactie tussen de deelnemers zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s

Doelgroep

Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie.

Investering

Deelname aan de Masterclass serie Smart People/ Smart Industry is kosteloos voor noordelijke bedrijven uit de proces- en maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners van SIH-Noord en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.

Er kunnen maximaal 10 bedrijven aan mee doen met bij voorkeur 2 personen per bedrijf, in de ideale situatie iemand vanuit HRM en één vanuit de operatie.

Meld je aan

Meer evenementen

Volledige agenda