Smart Industry Hub Noord Nederland

Digitalisering en Smart Industry voor productiebedrijven in noord Nederland. Juist daar kan de Hub Noord bij helpen. Maar wat is de Smart Industry Hub Noord precies?

Versterken Noord Nederlandse industrie

Wij zijn er voor ondernemers en het management in de maak- en procesindustrie in Noord-Nederland. Ons doel is inzicht geven in de noodzaak en kansen van Smart Industry, te helpen met verder digitaliseren en met het vormen van een relevant netwerk.

Het laten liggen van Industrie 4.0 in de krapper wordende arbeidsmarkt is funest voor de bedrijfscontinuïteit. Je staat stil ten opzichte van concurrentie die dit wel oppakt en je blijft achter bij de ontwikkelingen en verwachtingen van de maatschappij. Smart Industry is een complex en abstract onderwerp waarover veel vragen zijn. Binnen het netwerk van de hub kun je met deze vragen terecht.

Bedrijven zijn vaak gefocust op de operationele activiteiten; ‘Hoe krijg ik die order gerealiseerd?’. Of ze kunnen door de geringe omvang geen capaciteit vrijmaken om te vernieuwen. Maar als je toekomstgericht bezig wil zijn, dan moet je wel uit die trein kúnnen stappen. Dat is over het algemeen niet makkelijk. Daarnaast moet je ook prioriteiten stellen; waar wil je je tijd en geld in investeren? Hulp is daarbij welkom.

Smart Industry Hub Noord biedt deze hulp. De video hieronder geeft een korte duidelijke uitleg over wat Smart Industry Hub Noord Nederland voor jouw bedrijf kan betekenen:

Diensten

De Smart Industry Hub Noord heeft een uitgebreid dienstenaanbod en helpt daarmee productiebedrijven uit Noord Nederland, van beginners tot gevorderden, op weg naar Smart Industry.

Wat bieden wij?

Initiatief Smart Industry in Noord Nederland

12 onafhankelijke en professionele partijen die nauw verbonden zijn met de praktijk en belangen van de ondernemers, hebben in 2020 hun krachten gebundeld in de Smart Industry Hub Noord.

 

Ontmoet de partners

Fieldlabs

De Smart Industry Hub Noord-Nederland is één van de 5 regionale Smart Industry Hubs die samenwerken binnen het landelijk platform Smart Industry om te zorgen dat de Nederlandse industrie voldoende profiteert van de kansen die digitalisering en Smart Industry bieden.

Een belangrijk element in deze samenwerking zijn de 39 Fieldlabs in Nederland. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht bezig zijn met het onderzoeken, ontwikkelen, testen en implementeren van Smart Industry technologieën. De Noordelijke Smart Industry Hub verbindt en ondersteunt de Fieldlabs die in Noord-Nederland actief zijn.

Fieldlabs
Jan Bos | Directeur JB Besturingstechniek | Oosterwolde
"Blij dat we de kennis van RoSF nu breder beschikbaar gaan maken voor de hele Noordelijke industrie."

Oorsprong

Smart Industry Hub Noord komt voort uit de Region of Smart Factories (RoSF). Daarin is met een twintigtal bedrijven vier jaar ervaring opgedaan met het succesvol ‘omscholen’ van traditionele maakbedrijven tot eigentijdse Smart Factories. RoSF heeft samen met de landelijke Smart Industry en de 12 partners van Smart Industry Hub Noord op basis van deze ervaringen en een gezamenlijke visie een “Deltaplan Digitalisering” opgezet om die ervaring op te schalen en beschikbaar te stellen voor de gehele industrie in Noord Nederland. Daarin staat beschreven hoe we met de Smart Industry Hub Noord 300 productiebedrijven uit de Noordelijke maak- en procesindustrie actief ondersteunen met digitalisering en Smart Industry en ondertussen het ecosysteem versterken. Het dienstenaanbod van de Smart Industry Hub Noord is daar de resultante van.