Smart Industry Assessment

Ben je benieuwd waar je nu staat op het gebied van Smart Industry? Of wil je met jouw bedrijf aan de slag met digitalisering, maar weet je niet waar te beginnen? Doe het Smart Industry Assessment!

Assessment: Wegwijs naar de volgende stap

Wat is er nodig om je bedrijf een volgende stap te laten zetten in digitalisering. Het begint allemaal met inzicht en het uitspreken van je ambities. Om je daar bij te helpen hebben wij het Smart Industry Assessment ontwikkeld.

Het Smart Factory Assessment is het kloppend hart van de Smart Industry Hub. Dit assessment beschrijft in detail de groei van een ‘gewoon productiebedrijf’ naar een Smart Factory in negen transities. Je ziet direct waar je staat en welke stappen je moet zetten. Het assessment werkt als routeplanner: het biedt overzicht en houvast en vormt de basis voor verdere acties en investeringen.

We hebben het assessment zelf ontwikkeld in samenwerking met veel bedrijven. Er zijn assessments voor fabrikanten van eindproducten, voor toeleveranciers en voor bedrijven uit de procesindustrie (flow productie). Het assessment is kosteloos en wordt afgenomen door getrainde adviseurs van de SIH-partners. Je moet er wel voor gaan zitten. Het doorlopen van  het assessment neemt vijf uur in beslag, meestal verdeeld over twee sessies, waarbij meerdere mensen van het bedrijf zijn betrokken.

Na afloop volgt een uitgebreide rapportage met vrijblijvende aanbevelingen voor deelname in het verdere programma. Ook weten waar je staat en welke stappen je moet zetten? Meld je dan via de oranje knop (verder naar onderen) aan. Succes verzekerd!

Marcel Raedts | Directeur Proxcys | Emmen
“Door het Smart Industry Assessment hadden we ineens het hele spectrum van Industrie 4.0 in beeld.”

Voor wie is het Assessment bedoeld?

Voor Noordelijke bedrijven uit de maak- en procesindustrie. Het Smart Industry Assessment is bedoeld voor alle soorten productiebedrijven, zowel in de maakindustrie (discrete fabricage) als in de procesindustrie (flow-productie). Ongeacht of het bedrijf als OEM-er zelfstandig producten ontwikkelt, als toeleverancier onderdelen of subsystemen toelevert of een fabrikant is van grondstoffen of basismaterialen.

Wat houdt het Assessment in?

Tijdens het Assessment ga je onder begeleiding van adviseurs aan de slag met jouw bedrijf en krijg je inzicht in waar je staat ten aanzien van vele bedrijfscompetenties. Er worden onderwerpen behandeld als het business model, slimme producten, cybersecurity, productietechnologie en duurzaamheid. Bovendien wordt in kaart gebracht hoe jullie ambities van morgen eruitzien en word je geïnspireerd ten aanzien van de potentiële stappen die je kunt zetten. Het is dé manier om gestructureerd na te denken over de toekomst van je bedrijf!

Sta jij straks sterk in de startblokken?
Wil je eerst meer informatie over het Assessment?

Investering

Deelname aan het Assessment is kosteloos, het vraagt van jou als ondernemer wel een investering in tijd (circa 5 uur). Dit Assessment is mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de betrokken partners en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.

Inmiddels hebben ruim 100 bedrijven deelgenomen en niet zonder succes. Wil jij ook verder? Vraag dan snel én zonder kosten het Assessment aan.