Je verdiepen in Smart Industry?

Wat is het, wat kun je ermee en hoe begin je eraan? Geef je op voor de introductieworkshop ‘Maak van je fabriek een Smart Factory’.

Industrie 4.0 – Slimme Industrie

Dit zijn allemaal termen voor een vergaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen en organisaties. Smart Industry staat voor de optelsom van nieuwe technologie, nieuwe businessmodellen, digitalisering en de integratie van producten en achterliggende processen in het Internet of Things.

Nog niet eerder bood nieuwe technologie zoveel kansen voor bedrijven. Denk aan het digitaal koppelen én slim aansturen van machines, waardoor de productie veel efficiënter wordt. Voorspelbaar en foutloos produceren? Flexibel in kleine oplages? Jezelf onmisbaar maken bij klanten? Hogere marges? Het staat er allemaal aan te komen in het tijdperk van Smart Industry. Digitalisering en gebruik van data spelen daarin een sleutelrol.

Om daar te komen zien wij negen belangrijke transformatiegebieden voor bedrijven. Bekijk ze hieronder:

Slimme diensten

Wat wordt straks jullie verdienmodel? Is jullie financiële organisatie er klaar voor?

Slimme producten

Hoe ‘smart’ worden jouw producten? Of de producten die jullie klanten maken?

Slim design

Hoe staat het met de ontwikkelfunctie van jouw bedrijf?

Slim produceren

Zijn jullie processen feilloos en onder controle om 100% voorspelbare output te leveren? Hoe borgt je de kwaliteit van de producten?

Digitale fabriek

Hoe zijn mens en machine verbonden en is dat technisch goed geborgd? Zijn er KPI’s en hoe worden die ingezet voor operationele verbeteringen?

Slim werken

Is de werkomgeving gericht op Smart Industry? Hoe zorg je ervoor dat de mensen die je nodig zijn bij jullie willen (blijven) werken?

Flexibel produceren

Hoeveel moeite kost het jullie om kleine series of enkelstuks te maken?

Synergie in de keten

Hoe organiseren jullie synergie in de keten?

Duurzame fabriek

Duurzaamheid wordt de norm. Waar liggen jullie kansen?

Bart Doornkamp | COO STERTIL Group | Kootstertille
“Waarom elk Noordelijk bedrijf uit de proces- of maakindustrie zich zou moeten verdiepen in Industrie 4.0? Met digitalisering oftewel het Smart inrichten van je fabriek kun je schaarste in personeel én pieken in de vraag naar jouw product makkelijker opvangen."

Introductieworkshop ‘Maak van je fabriek een Smart Factory’

Digitalisering en Smart Industry bieden veel kansen voor de industrie. Maar wat kun je ermee en hoe begin je eraan? Welke mogelijkheden zijn er en hoe weet je wat je precies nodig hebt? Deze vragen staan centraal bij de introductieworkshops die de Smart Industry Hub Noord aanbiedt. De workshops zijn kosteloos en zijn bedoelt voor productiebedrijven in de maak- en procesindustrie in Noord Nederland. Wil je hier meer over weten en je aanmelden? Klik op de knop hieronder:

Introductieworkshop

Agenda