Smart Industry Hub Noord en ICD ontvangen bronzen label van BVDA/DAIRO i-Space

16 feb 2022 | Smart Industry Hub Noord en ICD ontvangen bronzen label van BVDA/DAIRO i-Space

Het InnovatieCluster Drachten heeft mede namens de Smart Industry Hub Noord het bronzen Big Data Value-label ontvangen tijdens het BVDA/DAIRO i-Space event.

BDVA/DAIRO kent een label toe voor Europese data-innovatieruimten en -hubs om de acceptatie van big data en op AI gebaseerde innovatie in alle domeinen binnen de Europese industrie vooruit te helpen. Elk jaar kunnen bestaande hubs een label krijgen als een “BDVA/DAIRO i-Space”, na een evaluatieproces op basis van een uitgebreide criteriacatalogus.

Onderstaande introductiefilm is ingezet tijdens het i-Space event in oktober 2021. Hierin introduceert Joost Krebbex met trots onze Noordelijke regio, waar nobelprijswinnaars en grote innovaties zoals bluetooth vandaan komen, en zoomt hij in op Astron uit Westerbork, het Nederlands instituut voor radioastronomie. Astron is een organisatie die zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling op astronomisch gebied.

Astron heeft een LOFAR telescoop staan, ofwel Low Frequency Array. Deze telescoop zal een nieuw licht werpen op het heelal door te meten op de lagere frequenties. LOFAR is een belangrijke wetenschappelijke en technologische voorloper van de volgende generatie radiotelescoop – de Square Kilometre Array. de centrale processing Unit  (COBALT2.0 GPU cluster) kan dagelijks zo’n 400 teraflops verwerken, wat neerkomt op één miljoen DVD’s per dag!

 

 

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen