Terugblik 16 januari Smart Factory Tour Bouw

23 jan 2023 | Terugblik 16 januari Smart Factory Tour Bouw

Op 16 januari organiseerden we met onze partner Ynbusiness de 2e Smart Factory Tour, gericht op de bouw. Het vond plaats bij Van Vuuren B.V. in Grou, waar ook een rondleiding werd georganiseerd. Met meer dan 40 deelnemers zat de zaal goed vol!

Er waren interessante presentaties en een paneldiscussie zijn met panelleden van Van Vuuren en Steinfort. In het panel lichtten zij toe hoe ze Smart Industry hebben aangepakt en hoe ze hun visie hebben omgezet naar concrete stappen in de fabriek.

Het programma

René Krijnsen liet zien hoe IJssel Technologie kan helpen bij het concurrerend maken van een productiebedrijf door het toepassen van hun expertise op slim produceren, slim onderhoud en slimme mensen.

Kjeld van der Schaaf, eigenaar van KxA, biedt goed toepasbare en op maat te maken modulaire Manufacturing Execution Software (MES). Dus software voor het aansturen van de fabriek. Met uitleg en praktische voorbeelden toonde hij hoe dit werkt.

Wilbert van der Eijnde van NHL Stenden was de 3e spreker. In een levendige presentatie liet hij zien waar de noodzaak zit binnen (bouwgerelateerde) productiebedrijven om te transformeren van een proces met een product naar een product met een proces. NHL Stenden kan met onderzoek en door de inzet van studenten een bijdrage leveren om de bouwsector van ambachtelijk bouwen naar industrieel bouwen te krijgen.

Paneldiscussie

Na de rondleiding door de fabriek en de kantoren deelden de panelleden, Gerlof Reijneker en Fanny van der Horst van Steinfort Glas en Dennis Gijsman en Jantsje Hellema van Van Vuuren, hun kennis en ervaring. Vraagstukken zoals ‘Hoe begeleid je de medewerkers tijdens deze transitie? Koop je bestaande techniek bij 1 leverancier of ontwikkeld het zich richting maatwerk? Welke softwareapplicaties zijn belangrijk voor het aansturen en managen van de fabriek?’, zijn een kleine greep uit de vele besproken thema’s. Deelnemers in de zaal konden hierop reageren met vragen of door ervaringen te delen.

Al met al een levendige bijeenkomst. Zeker voor herhaling vatbaar!

Tabe Bruinsma, specialist Agro en Industrie bij Ynbusiness  ”Juist zo’n bijeenkomst, waar ondernemers, management en middenkader samenkomen, vinden wij belangrijk in de transitie naar een slimme fabriek. Zij moeten ten slotte een groot deel van de strategie vertalen naar de praktijk van alledag. De behoefte om te sparren hoe je van de huidige situatie naar je ambitieniveau groeit, is groot, hebben we in het veld gemerkt. Daarom organiseerden wij deze Smart Industry Tour Bouw. ”

Wat staat er nog meer op de agenda van Smart Industry Hub Noord Nederland? Klik hier!

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen