Masterclass Diversiteit

28 Jun van 09:30 - 16:00 | NOM, PAterswoldsweg 810, Groningen

Meld je aan

Masterclass Diversiteit

Optimaal gebruik maken van het arbeidspotentieel

Overal is schaarste aan goed personeel. Dit is zeker het geval in de industrie en de techniek. Maar maken deze sectoren wel optimaal gebruik van het arbeidspotentieel wat er nog wel beschikbaar is? Wordt er niet te vaak gezocht naar een zelfde soort medewerker als die er als is? Terwijl het wel veel beter kan zijn om ook eens met kandidaten met een ander profiel te werken. Uit onderzoeken blijkt dat diversere teams beter presteren dan gelijkmatige teams. Vind nieuwe mogelijkheden met deze  Masterclass Diversiteit, gericht op bedrijven in de maak- en procesindustrie.

Programma

Tijdens de Masterclass gaan we hebben over de vraag: Wat is diversiteit? En waar hebben we het dan over? Wat zijn de trends in de markt, waarom is het een thema en waarom verdient het aandacht om het benoemen en er bewust aan te werken?

Vanuit het CWI wordt ons een inkijkje in de toekomst gegeven qua arbeidsmarkt. Hoe ziet de arbeidsmarkt er waarschijnlijk uit over 10 jaar. Waar liggen de tekorten en waar liggen de kansen?

Vervolgens vertelt AP Nederland uit Foxhol hoe zij er vanuit de praktijk mee omgaan. Dit bedrijf heeft bijna een 50-50 verdeling man/ vrouw en heeft meer dan 20 nationaliteiten aan het werk. Hoe loopt het daar en waarom hebben ze die keuze gemaakt.

Daarna zal ASBR ons laten zien dat je daar rekening mee moet houden bij het werven van medewerkers. Wat zijn daar de do’s en don’ts bij. Wat wordt de wervingsstrategie, hoe maak je inclusieve wervingsteksten.

En als afsluiter is er een workshop van de SER over hoe je talent kunt vinden zonder vooroordelen.

Doelgroep

HR managers,  leidinggevenden en directeuren van Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie.

Investering

Deelname aan deze Masterclass is kosteloos voor noordelijke bedrijven uit de proces- en maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners van SIH-Noord en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.

Meld je aan

Meer evenementen

Volledige agenda